onsdag 9 januari 2013

Har inte jag världens bästa morfar så säg!

Morfar, har i hela sitt arbetsamma liv haft en symaskinsaffär. Sålt och lagat symaskiner. Och har även fortfarande firman igång hemma i källaren såhär dryga tio år efter pensionen. Och säljer och lagar maskiner åt folk som kommer från långväga håll för att lämna in dem.

Nämnde häromdagen att jag hade strul med min toyota overlock maskin (som jag fick av han i 25-års present!)som jag körde av en nål på för ett tag sen. Det ville hela tiden gå av en tråd för mig hur mkt jag än fixade med den. Han skulle ta sig en kik på den när de kom på min dotters 2-års dag.


Vilket kalas det blev då! Vet inte vem som var gladast av oss den dagen!
Jo då kommer gubben med en helt sprojlans ny elna maskin!
"Ja, du har ju haft den andra ett par år, jag tänkte om du ville göra ett byte, den här är ju dubbelt så dyr men det kan ju bli en tidig 30års present"


Jag saknar ord. Och här är pärlan. Någon som har en likadan?Med sådana här förutsättningar måste jag ju helt enkelt ägna lite mer av mitt liv till att sy. Och inte ge upp den här gången för att resultatet inte blir 100% perfekt första gången. Men nu är det kul att sy. Bara väntar och väntar på ottobre tidningarna som jag beställt. Och imorgon blir det ett tur till tygaffären. Roligt!

1 kommentar:

  1. Det var allt en bra morfar! :-) Kul det måste vara för honom att du gillar att sy?
    //Thea (kokalal)

    SvaraRadera